Εκδήλωση 4/2 στο ΤΕΕ, για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Πρόσκληση – Κάλεσμα προς Ελ. Επαγγελματίες & Αυταπασχολούμενους,

 

σε Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί

στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – ΤΕΕ,

Νίκης 4,  Σύνταγμα

τη Δευτέρα 4/2/2019, ώρα 6:00 μ.μ.

 

 

Θέμα : Συσσωρευμένα Χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των συνεπειών του

 

 

Μετά την δεκαετή περίοδο οικονομικής κρίσης, κατά την οποία  ελεύθεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι είδαμε τα εισοδήματά μας να μειώνονται δραματικά και να γινόμαστε οφειλέτες παράνομων και δυσανάλογων με τα εισοδήματά μας εισφορών, βλέπουμε ακόμα μια φορά να συζητούν λύσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Εισφοροδοτικές υποχρεώσεις που, σε συνδυασμό με τις φορολογικές, ήταν εμφανώς αναντίστοιχες των οικονομικών μας δυνατοτήτων, τοκογλυφικές προσαυξήσεις οφειλών, απαγόρευση εργασίας οφειλετών, ανέφικτες ρυθμίσεις οφειλών και χρέωση ασφαλιστικών υπηρεσιών που δεν παρέχονται, είναι μερικά μόνο από τα μέσα κατασκευής του «ασφαλιστικού» χρέους των προηγούμενων χρόνων που εκβιαστικά τώρα η πολιτεία απαιτεί, μέσω κατασχέσεων.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές καλούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, σε κοινή εκδήλωση ενημέρωσης και αντιπαράθεσης των δικών μας προτάσεων, για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων, προκειμένου να οργανώσουμε συλλογικά την άμυνά μας, ξεκινώντας από μια σειρά διεκδικήσεων μέτρων άμεσης εφαρμογής:

 

  • Αφαίρεση οφειλόμενων εισφορών για μη παρεχόμενες υπηρεσίες (εισφορές υγείας, ανέργων κ.ά.)
  • Αφαίρεση των αυθαίρετα ορισμένων προσαυξήσεων στο 100%
  • Επανυπολογισμός οφειλών με βάση τα πραγματικά εισοδήματα, όπου προκύπτουν χαμηλότερες χρεώσεις
  • Για την οφειλή που απομένει μετά τα παραπάνω να θεσμοθετηθεί ένα ανεξάρτητο πλαίσιο πολλαπλών επιλογών με δυνατότητες παγώματος, ρύθμισης ή διαγραφής των οφειλών
  • Διαγραφή υποχρεώσεων που έχουν χρεωθεί άδικα και σε προφανή αναντιστοιχία με το εισόδημά τους άνεργοι και υποαπασχολούμενοι
  • Άμεση απόδοση των Συντάξεων, με αύξηση του ορίου οφειλών για την συνταξιοδότηση και δυνατότητες συμψηφισμού οφειλών και εξαγοράς συντάξιμου χρόνου
  • Μέχρι να ρυθμιστούν όλα τα παραπάνω, άμεση άρση όλων των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από πλευράς ΚΕΑΟ
  • Δικαίωμα πλήρους πρόσβασης στις υπηρεσίες που αφορούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ΠΕΔΥ / ΕΟΠΥΥ) για όλους, ανεξαρτήτως οφειλών
  • Άρση κάθε μέτρου περιορισμού άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας λόγω οφειλών (εξαιρούνται οι οφειλές εργοδοτικών εισφορών)

Επίσης να σταματήσουμε τις πρακτικές του ΚΕΑΟ που πλέον επίσημα –μέσω δικαστικών αποφάσεων– κρίθηκαν παράνομες, όπως αποστολή ειδοποιητηρίων «μέτρων αναγκαστικής είσπραξης» που ξεκινούν 20 μέρες από την παραλαβή της ατομικής ειδοποίησης χωρίς ανάλυση χρεώσεων, με ασάφεια στο είδος των αναγραφομένων χρεών και με χρεώσεις αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Μετά τις παρουσιάσεις, με τις παρανομίες των ταμείων και τα δικά μας αιτήματα, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους και θα εξεταστούν από κοινού τρόποι διεκδίκησης.

 

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ

 

***

 

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές :

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια για να υπερασπιστεί τους συναδέλφους μας από τις αρπακτικές ορέξεις ενός συστήματος, που κατ’ όνομα μόνο, είναι ασφάλισης και κατ’ ουσίαν δήμευσης. Πετύχαμε πράγματα στο παρελθόν αλλά και πιο πρόσφατα. Καταφέραμε για κάποια χρόνια να σταματήσουμε τις μνημονιακές αυξήσεις τω ήδη τρομακτικά υψηλών εισφορών μας, καθώς και την αποστολή των στοιχείων μας στον δημευτικό μηχανισμό του ΚΕΑΟ. Από ένα σημείο και έπειτα όμως, αυτές οι έτσι κι αλλιώς προσωρινές επιτυχίες βρήκαν τα όριά τους. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συνάδελφων μας με κάθε μέσο, δίνοντας ένα διαρκή αγώνα χαρακωμάτων, φέρνοντας διαρκώς στο προσκήνιο θέματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας και αρνούμενοι να σνομπάρουμε την διεκδίκηση οποιουδήποτε μέτρου βελτίωσης της κατάστασης τους, όσο μικρό και μερικό και αν είναι.

 

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ   συγκεντρώνει όλες τις κινήσεις που οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια για να διαμαρτυρηθούν για τις άδικες χρεώσεις του ΟΑΕΕ κι εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ από όλη την Ελλάδα.

Διαμαρτυρηθήκαμε για τις άδικες χρεώσεις που κορυφώθηκαν τα χρόνια της κρίσης όταν παρέμειναν οι τεκμαρτές εισφορές σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ τα εισοδήματα καταρρακώθηκαν.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία Συλλόγων και Κινήσεων Ασφαλισμένων του π.ΟΑΕΕ και όλοι όσοι την απαρτίζουν επικεντρώθηκαν στην προώθηση μιας βιώσιμης λύσης του προβλήματος και επικοινώνησαν την λύση αυτή στην Πολιτική ηγεσία με ποικίλους τρόπους. Στόχος μας είναι ο επανυπολογισμός των εισφορών για όλους τους Οφειλέτες με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού (ποσοστό επί του εισοδήματος).

***

Η ομάδα μας στο Facebook