Απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με απόφαση Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής

prosfigi_kata_oaee

Απόφαση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΟΑΕΕ Κομοτηνής ανατρέπει τα όσα ίσχυαν για την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή διέγραψε επιχειρηματία του κλάδου από τα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε και ακύρωσε την αναδρομική καταβολή εισφορών.

Μία απόφαση που έρχεται να ανατρέψει τα όσα μέχρι τώρα ίσχυαν στον κλάδο των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων επιβάλλοντας στους επιχειρηματίες του κλάδου την αναγκαστική εγγραφή τους στα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε και την συνακόλουθη καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.   Πιο συγκεκριμένα σε πείσμα της συνήθους δογματικής ερμηνείας των διατάξεων που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και με γνώμονα όχι την εξυπηρέτηση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά τη λογική και το πνεύμα του Νόμου, κατά πλειοψηφία τα μέλη της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΟΑΕΕ Κομοτηνής έκαναν δεκτή ένσταση ασφαλισμένης στον Οργανισμό, επιτρέποντάς της να διαγραφεί από τα Μητρώα του Ο.Α.Ε.Ε. και ακυρώνοντας την απόφαση που επέβαλε σε αυτή αναδρομική καταβολή εισφορών.

Η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση προέβαλε την ανακολουθία μεταξύ της βούλησης του νομοθέτη που επιδιώκει με συγκεκριμένες διατάξεις να προστατεύσει τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και της εξίσωσης εν τέλει όλων των τουριστικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως δυναμικότητας, υπάγοντας όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε..

Η απόφαση είναι ιδιαίτερης σημασίας για το σύνολο των μελών του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, αλλά ιδιαίτερα καθοριστικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που δεν διαθέτουν δωμάτια ούτε οικίσκους, όπως οι ιδιοκτήτες των χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης μιας και αφενός ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω διεκδικήσεις και αφετέρου αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες να αντιμετωπίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. ( πηγή :  paratiritis-news.gr  )

Με αφορμή τη συγκεκριμένη περίπτωση να σημειωθεί ότι ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε ασφαλισμένος και πριν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νομοθεσία αλλά και αποφάσεις δικαστηρίων ο ΟΑΕΕ δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων των επιτροπών του – Σχετική απόφαση ΕΔΩ

Την ανωτέρω υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος Μαρίκα Πουρνάρα,

2531020007, 6937026619,  mpournara@gmail.com

Σημείωση ιστολογίου : Οι ασφαλισμένοι που αναζητούν δικηγόρο για να αντιμετωπίσουν τις παρανομίες του ΟΑΕΕ, καλό είναι σε πρώτο στάδιο να επικοινωνούν τηλεφωνικά ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις, εάν υπάρχει χρέωση της επίσκεψής τους κι ότι άλλο κρίνουν οι ίδιοι πως θα έπρεπε εξ αρχής να γνωρίζουν.

Η ομάδα μας στο Facebook

facebook_logo

 

Advertisements

One thought on “Απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με απόφαση Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής

  1. […] σε ορισμένες περιπτώσεις , όπως η συγκεκριμένη ή στην Απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ με από…, υπάρχει δυνατότητα δικαίωσης εξωδικαστικά και σε […]

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.