Ο αγώνας κατά του ΟΑΕΕ φτάνει στις αίθουσες των δικαστηρίων

lawIn

Αρχές Δεκέμβρη ξεκινάει ο νέος κύκλος αγώνα ενάντια στις παρανομίες του ΟΑΕΕ, στις αίθουσες των δικαστηρίων αυτή τη φορά.

Στον πρώτο κύκλο που φυσικά δεν έχει κλείσει, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των ασφαλισμένων,  ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να πληροφορηθούν τις παρανομίες του ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα να αντιδράσουν νομικά με προσφυγές, προκειμένου να προστατέψουν την αξιοπρέπειά τους και την περιουσία τους. Σε αυτό το διάστημα είχαμε και τις πρώτες νίκες, με τις πρώτες αποφάσεις που κέρδισαν ατομικά ή συλλογικά με τις προσφυγές τους ασφαλισμένοι, γεγονός που δικαίωσε όσους προτρέπαμε σε μαζική κατάθεση προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ.

Να επαναλάβω σε αυτό το σημείο ότι τα Διοικητικά Δικαστήρια – όπου γίνονται οι προσφυγές – είναι τα μόνα αρμόδια για να κρίνουν τη νομιμότητα των κυρίων αιτημάτων μας : για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, την ιατροφαρμακευτική που χρέωνε ενώ δεν παρείχε ο ΟΑΕΕ, την άρνηση χορήγησης προβλεπόμενων βεβαιώσεων σε οφειλέτες κλπ

Στις 6 Δεκέμβρη, λοιπόν, εκδικάζεται στην Αθήνα η προσφυγή του Γιώργου Φλωρά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί :

  1. Για το νόμιμο ή μη, της χρέωσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τον ΟΑΕΕ, σε όσους είχαν οφειλές, ενώ δεν τους την παρείχε
  2. Για το εάν ήταν υποχρεωμένος ο ΟΑΕΕ να μειώσει τις εισφορές από το 2009 και μετά
  3. Για τη νομιμότητα των επιτοκίων του ΟΑΕΕ
  4. Για τη νομιμότητα ή μη, της άρνησης του ΟΑΕΕ να χορηγεί τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις σε όσους είχαν οφειλές

Αναλυτικά παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί

Η ώρα της κρίσης είναι κοντά – αν και θεωρώ πως η αρχή έχει ήδη γίνει με όσες αποφάσεις κατά του ΟΑΕΕ έχουν προηγηθεί– αυτό όμως δεν θα πρέπει να σημαίνει επανάπαυση,  αλλά το ακριβώς αντίθετο, επαγρύπνηση και συνέχιση των προσπαθειών και των πιέσεων σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθειών και πιέσεων που θα πρέπει να ενταθούν ατομικά ή συλλογικά από τους ασφαλισμένους.

Γιάννης Μανιάτης      ..

Ανανέωση 15/1/2017 : Αντιγράφω από τον τοίχο του Γιώργου Φλωρά, τι είχε γράψει σχετικά με το δικαστήριο :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ
Δικάστηκαν στις 6/12/2016 από το 2ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών οι 2 προσφυγές κατά του ΟΑΕΕ (και του Υπ. Εργασίας και του Υπ. Οικονομικών). Ο ΟΑΕΕ παραστάθηκε και κατέθεσε τις Απόψεις του. Η απόφαση προβλέπεται σε μερικούς μήνες. Οι θέσεις του ΟΑΕΕ οι γνωστές, εκφράστηκαν προς την έδρα και προφορικά (ασυνήθιστο). Για την χρέωση περίθαλψης με μη ταυτόχρονη παροχή αυτής σε οφειλέτες το μόνο του επιχείρημα είναι ότι από τα μέσα του 2014 το Κράτος παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα (προφανώς έμπλεξαν τα δικαστήρια καθώς το συγκεκριμένο δεν αφορούσε «ασφαλιστικά μέτρα» αλλά την ουσία της χρέωσης ενώ δεν παρέχει την περίθαλψη). Για το θέμα των υψηλών εισφορών μας κατηγόρησε ότι ζητάμε «την κατάρρευση του Κοινωνικοασφαλιστικού Συστήματος». Η απάντηση μας, στον σύντομο διάλογο προ της Έδρας, ήταν ότι ήδη ψηφίστηκε νέο Ασφαλιστικό, με στόχο την επιβίωση του όλου Συστήματος, που πλέον υπολογίζει χαμηλότερες εισφορές και ανάλογες του εισοδήματος. Άρα η λεγόμενη «κατάρρευση» που ζητάμε με την προσφυγή μας (μειωμένες εισφορές από το 2009 και μετά) κρίθηκε λογική από την Πολιτεία και ήδη είναι Νόμος του Κράτους ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Ζητήσαμε από το Δικαστήριο να προσκομιστούν τα πρακτικά του ΔΣ του ΟΑΕΕ, γεγονός που εκνεύρισε ιδιαιτέρως την συνήγορο του ΟΑΕΕ. Το επιχείρημα μας είναι ότι εντός των πρακτικών υπάρχει η συμφωνία των μελών του ΔΣ του ΟΑΕΕ με τα δικά μας επιχειρήματα. Ενημερώσαμε ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της πρώην διοικήτριας του ΟΑΕΕ επειδή δεν συμμορφώθηκε στην Εισαγγελική Παραγγελία να παραδώσει τα πρακτικά του ΔΣ. Η συνήγορος του ΟΑΕΕ είπε ότι η μήνυση μας είναι προσχηματική (για την οποία ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και περιμένουμε τον προσδιορισμό της δικασίμου), επίσης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχουν απαντήσει στο αίτημά μας και ζήτησε να απορριφτεί το αίτημά (προφανώς φοβούμενη να μην αποκαλυφθει το τι περιλαμβάνουν τα πρακτικά). Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον.
Μια παρατήρηση. Ο ΟΑΕΕ διαχρονικά έχει άθλια συμπεριφορά προς τους ασφαλισμένους του. Από τα μικρά (καθημερινή σχέση μαζί τους) έως τα μεγάλα. Ακόμα και στα δικαστήρια η συμπεριφορά τους είναι αλαζονική και προσβλητική.

Ανανέωση 5/10/2015 : Με μια αμφιλεγόμενη απόφαση το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα για διαγραφής της οφειλής από ιατροφαρμακευτική που χρέωνε ο ΟΑΕΕ ενώ δεν την παρείχε και παρέπεμψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για μείωση των εισφορών από το 2009 και μετά. Ο κος Φλωράς δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Εφετείο κατά της απόφασης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Φλωρά και το κείμενο της απόφασης ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα :

Οι παρανομίες του ΟΑΕΕ

Δικαστικές αποφάσεις κατά του ΟΑΕΕ

Πότε και πως κάνουμε προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ – υπόδειγμα

Η ομάδα μας στο Facebook

facebook_logo

Advertisements

One thought on “Ο αγώνας κατά του ΟΑΕΕ φτάνει στις αίθουσες των δικαστηρίων

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.