Το τέλος των ψευδαισθήσεων

anafora_vouli_iatrofarmakeftiki

Αν κι έχει ξαναγραφτεί, δεν παύει να είναι χρήσιμη η επανάληψη, μήπως και το εμπεδώσουν οι ασφαλισμένοι που κάποιοι τους θεωρούν ιθαγενείς και τους τάζουν  καθρεφτάκια και λύσεις μαγικές.

Με το τρίτο μνημόνιο υπάρχει πρόβλεψη για το πώς θα εισπραχθεί και η τελευταία δεκάρα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκτός αυτού, το ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είναι ίσως η μόνη κοινωνική ομάδα που δεν είναι οργανωμένη, την καθιστά τον αδύναμο κρίκο, τον μουτζούρη που μονίμως θα πληρώνει τα σπασμένα και κανείς δεν τον αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Γεγονός που  αποδεικνύεται διαχρονικά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την απάντηση που πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους στα δίκαια αιτήματά του και η οποία απάντηση είναι η επιτομή της αδιαφορίας και της κοροϊδίας – κοινώς σας έχουμε γραμμένους.

Επίσης αποκαλυπτική είναι η αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από τον Μάϊο του 2014 κι έκανε στους πάντες γνωστό ότι “τα δικαστήρια βεβαιώνουν ότι το Υπουργείο Εργασίας παράνομα δεν καλύπτει τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ με υγειονομική περίθαλψη” – κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

anafora_vouli_iatrofarmakeftiki_2

Για το συγκεκριμένο θέμα και παρά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη που δόθηκε πρόσφατα, με το νομοσχέδιο για την κάλυψη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εξέλιξη αναμφίβολα θετική, μετά από δύο χρόνια πιέσεων σε πολιτικούς, μία νομική γνωμοδότηση και τρείς δικαστικές αποφάσεις, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και οι ασφαλισμένοι να χρεώνονται για υπηρεσίες που δεν τους παρέχει ο ΟΑΕΕ.

Αντί, λοιπόν, να τρέφονται με ψευδαισθήσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να φροντίσουν  να καλυφθούν νομικά σε ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και να μην επαναπαύονται σε δημοσιεύσεις άρθρων κι εκδηλώσεις, ενέργειες  που όσο καλές κι αν είναι για την δημοσιοποίηση των προβλημάτων, το σίγουρο είναι πως μέχρι εκεί φτάνει το καλό τους, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία.

* Αξίζει να θυμίσω ότι το 3ο μνημόνιο επί της αρχής – είσπραξη κάθε οφειλής, εισφορές ανάλογες με το πραγματικό εισόδημα κλπ – το ψήφισε κυβέρνηση και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, οπότε ότι κι αν λένε τώρα, αντίθετα με ότι είχαν οι ίδιοι είχαν ψηφίσει, είναι απλά εμπαιγμός.

Γιάννης Μανιάτης              

Παραπομπές : Η επίσημη αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου στην Βουλήότε

Ανανέωση 8/10/2016 : η μη απάντηση του τότε υπουργού κου Βρούτση, στα όσα καταλόγιζε η γνωμοδότηση Μανιτάκη, ενίσχυε την πεποίθηση για το δίκαιο των αιτημάτων –  το κείμενο της «απάντησης» ΕΔΩ

Η ομάδα μας στο Facebook

facebook_logo

 

Advertisements

2 thoughts on “Το τέλος των ψευδαισθήσεων

  1. […] * Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είχε γνωστοποιήσει και παλιότερα τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στην Βουλή, όταν είχε ενημερωθεί – σχετικό άρθρο ΕΔΩ […]

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.