Η Θεσπρωτία τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο

asfalismenoi_thesprotias_n

Σε προηγούμενο άρθρο  είχα σημειώσει ότι μεταξύ των αιτημάτων που έχουν ισχυρή νομική βάση, ώστε να μπορούν να τα διεκδικήσουν οι ασφαλισμένοι με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, είναι και το αίτημα για αναδρομική μείωση εισφορών, βάσει την γνωμοδότησης Μανιτάκη.

Απ’ όσα γνωρίζω, αυτό το αίτημα το είχε ήδη ο σύλλογος Θεσπρωτίας στην ομαδική προσφυγή που είχε καταθέσει τέλη Σεπτέμβρη και ο τρόπος που διατυπώνεται το συγκεκριμένο αίτημα είναι ένα θετικό παράδειγμα για όσες προσφυγές ακολουθήσουν, ατομικές ή ομαδικές.

Στη συνέχεια αντιγράφω το σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου Θεσπρωτίας :

Ο Σύλλογος Ασφαλισμένων-Ανασφάλιστων Νομού Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του αλλά και όλους τους συμπολίτες μας ότι την Δευτέρα 28/9/2015 κατατέθηκε Προσφυγή στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια από μέλη του Συλλόγου κατά του ΟΑΕΕ και κατά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι βασικοί άξονες των διεκδικήσεών μας στην συγκεκριμένη προσφυγή είναι:
Α) Αναδρομική μείωση (από το 2010) των οφειλομένων εισφορών σε ποσοστό 50%
Β) Αφαίρεση από τις οφειλές μας, του Κλάδου Υγείας που δεν παρασχέθηκε
Γ) Διαγραφή παράλογων και υπέρογκων τόκων, πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων
– Κανένα από τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογο.
– Κανένα από τα αιτήματα δεν είναι παράνομο.
– Κανένα από τα αιτήματά μας δεν είναι ανεφάρμοστο.

Δυστυχώς η Πολιτεία κωφεύει και δεν προχωρά στις αλλαγές που απαιτούνται για την επιβίωσή μας αλλά και την επιβίωση του Οργανισμού.
Δεν μπορούμε όμως να στεκόμαστε πλέον με σταυρωμένα τα χέρια.
Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και εμείς στην Θεσπρωτία καταφεύγουμε πλέον στη Δικαιοσύνη, την τελευταία μας ελπίδα!

Η Πρόεδρος – Χριστίνα Τζιοβάρα
Ο Αντιπρόεδρος – Λάμπρος Κλεφτάκης
Η Γραμματέας -Κωνσταντίνα Κατσίδα

πηγή δελτίου τύπου : Ομάδα Ιωαννίνων           

* Αναφέρομαι στη Θεσπρωτία ως παράδειγμα προς μίμηση, ακόμα κι από μένα που στην προσφυγή μου, αρχές καλοκαιριού, δεν είχα το συγκεκριμένο αίτημα. Σε αυτό τον αγώνα σκοπός είναι κάθε μέρα να μαθαίνουμε, ακόμα κι απ’ τις λάθος εκτιμήσεις ή τις παραλείψεις μας, αντλώντας από παραδείγματα όπως αυτό, ώστε να προχωράμε καλύτεροι και πιο δυνατοί. Να  σημειώσω επίσης ότι ενδεχομένως κι άλλες προσφυγές να έχουν το ίδιο ή ανάλογο αίτημα που δεν έτυχε να τις γνωρίζω (Γ.Μ.)

Σχετικά άρθρα :

Πότε και πως κάνουμε προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ – υπόδειγμα

Γνωμοδότηση Μανιτάκη

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Η Θεσπρωτία τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο

  1. […] Προχωρήσετε σε αναδρομική μείωση των εισφορών, από το 2010, όπως είστε εκ του νόμου υποχρεωμένοι λόγω της μείωσης του ΑΕΠ καθώς και της μείωσης των τεκμαρτών εισοδημάτων βάσει των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΑΕΕ κι εν συνεχεία προβείτε σε συμψηφισμό της επιπλέον διαφοράς, από τις ήδη από εμένα καταβληθείσες εισφορές, με τις οφειλές μου. (* παράδειγμα διατύπωσης στο συγκεκριμένο αίτημα στην ομαδική προσφυγή της Θεσπρωτίας) […]

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.