ΟΑΕΕ : Το χρονικό και η αποκάλυψη στην οργανωμένη απάτη

Σε προηγούμενο άρθρο, είχα επισημάνει τις «περίεργες πρακτικές» του ΟΑΕΕ, κάτι που ήρθε να επαληθεύσει σημερινό περιστατικό, σε προσωπική μου υπόθεση – διαφορά με τον συγκεκριμένο «φορέα» και να επιβεβαιώσει πως ο ΟΑΕΕ ενεργεί με μεθόδους κοινών απατεώνων, απαξιώνοντας τον κοινωνικό του ρόλο στην δημόσια ασφάλιση, με τις όποιες αρνητικές  συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στο συμβόλαιο κράτους – πολίτη και ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

oaee_ntavatzides

Για να μην χαθεί ο αναγνώστης σε κουραστικές αναλύσεις, παραθέτω στη συνέχεια ημερομήνιες και συνοπτικά τα όσα έγιναν σε κάθε μία :

26/2/2015 αίτησή μου προς τον ΟΑΕΕ, όπου με εκτενή επιχειρηματολογία, ζητούσα την μετάταξή μου στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση 30%.

Ακολούθησαν δύο ακόμα αιτήσεις μου. Στις 21/5/2015 προς τον ΟΑΕΕ, όπου ζητούσα την σφράγιση του βιβλιαρίου και την αφαίρεση του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το διάστημα που δεν είχε παρασχεθεί και στις 26/5/2015 προς τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ζητώντας την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση Μανιτάκη και θέτοντάς τον προ  των ευθυνών του.

2/6/2015 καταθέτει την προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ, ο δικηγόρος μου Δημήτρης Τεμπέρης,  στα Διοικητικά Δικαστήρια κι ενώ δεν είχα καμία έως τότε απάντηση στις αιτήσεις μου.

Δέκα μέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής, πέφτουν οι μάσκες και επιβεβαιώνεται πως ο ΟΑΕΕ δρα με μεθόδους μαφίας, καθώς στις 12/6/2015 παραλαμβάνω συστημένη επιστολή μέσω ΕΛΤΑ και ημερομηνία σύνταξης από τον ΟΑΕΕ στις 26/3/2015, η οποία «απαντούσε» στην από 26/2/2015 αίτησή μου. Σημειωτέον πως η επιστολή του ΟΑΕΕ έχει αριθμό πρωτοκόλου ΧΧΧΧ και ακριβώς ο ίδιος αριθμός πρωτοκόλου αναγράφεται και στον φάκελο κι άρα μπορεί να ταυτοποιηθεί το περιεχόμενο του φακέλου, με τους χρόνους επίδοσης στα ΕΛΤΑ της επιστολής και παράδοσής της στον παραλήπτη.

Επόμενο βήμα, ήταν η ταυτοποίηση της ημερομηνίας σύνταξης της επιστολής (26/3/2015) με την ημερομηνία κατάθεσής της στα ΕΛΤΑ κι εκεί αρχίζει η αποκάλυψη της μαφιόζικης πρακτικής του ΟΑΕΕ, καθώς, στο επίσημο site των ΕΛΤΑ και βάσει του μοναδικού κωδικού (bare code) της συστημένης επιστολής, φαίνεται πως αυτή κατατέθηκε στα ΕΛΤΑ 11/6/2015, δηλαδή 2,5 μήνες μετά την υποτιθέμενη ημερομηνία σύνταξης και παρεδόθη στον παραλήπτη στις 12/6/2015 και μάλιστα για την ημερομηνία άφιξης στο τοπικό γραφείο των ΕΛΤΑ αλλά και την ημερομηνία επίδοσης στο παραλήπτη υπάρχει επιπρόσθετα  η επίσημη βεβαίωση του τοπικού γραφείου.

Συμπληρωματικά, για να μπορεί να καταλάβει ο κάθε πολίτης το μέγεθος της απάτης, με όσα ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο αλλά κι όσα παραπάνω κατέγραψα, φαίνεται να υπάρχουν περίεργες διαδρομές επικοινωνίας μεταξύ δικαστηρίων και ΟΑΕΕ. Χρήσιμο μάλιστα είναι να σημειώσω ότι απ’ τη στιγμή κατάθεσης της προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια, στις 2/6/2015, μετά από κάποιο διάστημα, όπως είναι φυσικό, ενημερώνεται ο αντίδικος που στην περίπτωσή μας είναι ο ΟΑΕΕ. Το σημαντικό όμως είναι πως το διάστημα αυτό είναι μεγαλύτερο από τις δέκα μέρες που έγινε η  πρώτη αντίδραση, υπό μορφήν απάντησης στην αρχική μου αίτηση που είχε γίνει 3,5 μήνες πριν…

..

Γιάννης Μανιάτης                

Δημοσιεύτηκε και στο φιλόξενο olympia.gr  που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ασφαλισμένων και αποκαλυπτικό των μαφιόζικων προακτικών του ΟΑΕΕ, είναι το σχόλιο που κατέθεσε αναγνώστρια