Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου 

Όπως υποσχεθήκαμε στην τελευταία μας εκπομπή της 29/5/2015 προχωρούμε με αυτό το άρθρο σε μεγαλύτερες λεπτομέρειες για το πώς πρέπει να οργανωθεί Κινηματικά μεν ακομμάτιστα και ακαπέλωτα από οποιονδήποτε δε το Μέτωπο κατά του Ο.Α.Ε.Ε. σε πανΕλλαδικό επίπεδο, και το τί στόχους θα πρέπει να έχει ταυτόσημα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και γιατί.

images

Δεδομένου ότι διαφαίνεται ότι χωρίς σημαντική πολιτική (δηλαδή συντονισμένα Κινηματική, όχι κομματική) πίεση δεν πρόκειται καμμία κυβέρνηση να εφαρμόσει κάτι παραπάνω από στην καλύτερη περίπτωση ημίμετρα για το πλέον φλέγον θέμα της Ελληνικής οικονομίας τόσο στο επίπεδο της επιβίωσης των νοικοκυριών (αυτοαπασχολούμενων,  Ελευθέρων Επαγγελματιών, αγροτών και υπαλλήλων και  συνεργατών τους) όσο και σε επίπεδο πραγματικής και όχι λογιστικής παραγωγής ΑΕΠ, θα πρέπει εμείς όλοι οι εργασιακά ενεργοί αλλά και οι συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε. να την ασκήσουμε.

Και επειδή το διακύβευμα είναι τεράστιο και τα χρήματα πολλά, και η εξουσία πολλή, και πολλοί θα προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν, υπονομεύσουν, σαμποτάρουν αλλά και να ελέγξουν, υφαρπάξουν και κατευθύνουν/καπηλευθούν το Κίνημα του Μετώπου κατά του Ο.Α.Ε.Ε. για  λογαριασμό τους ή για λογαριασμό κομμάτων ή άλλων κέντρων εξουσίας, οφείλουμε να οργανώσουμε το Κίνημα έτσι ώστε αυτό να μην είναι εφικτό ή να είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να γίνει είναι ένας πανΕλλήνιος αρχικός συντονισμός όπου θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν όλοι οι σύλλογοι, οργανώσεις, ενώσεις, ομάδες και άτομα που έχουν δραστηριοποιηθεί με έστω και μια ενέργεια υπέρ όλων στον Ο.Α.Ε.Ε. (π.χ. ψήφισμα, νομικές κινήσεις, ενστάσεις, καταγγελίες, εκπομπές ενημερωτικής φύσεως προς αντίσταση, άρθρα ενημερωτικά για όπλα κατά του Ο.Α.Ε.Ε., ανοιχτές επιστολές, κλπ) για να συμφωνήσουμε Δημοκρατικά με ισότιμη ψήφο ατομική για την λίστα κοινών στόχων και σημείων πιέσεως που όλοι μαζί θα ασκούμε και θα κυνηγάμε κατά του Ο.Α.Ε.Ε. και υπέρ των οικογενειών μας, της Ελλάδας μας και της οικονομίας της και υπέρ εν τέλει της ανεξαρτησίας της από κάθε είδος δανειστή.

Κατόπιν τούτου, όλοι οι σύλλογοι και λοιποί παρευρεθέντες θα δρούν ως συντονιστές ανάμεσα μας με την υποχρέωση να στηρίζουμε και να προωθούμε και να συμμετέχουμε αναντήρρητα και άμεσα και χωρίς κομματικού τύπου αντιρρήσεις σε κάθε ενέργεια και κίνηση που εξυπηρετεί τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει από όπου και αν προέρχεται και από όπου και αν προτείνεται (από οποιονδήποτε Πολίτη, ομάδα, σύλλογο, ένωση, κλπ).

Χρειαζόμαστε επίσης ένα ηλεκτρονικό forum όπου κάθε ένας που είναι ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. θα μπορεί να έχει κωδικό επώνυμο ώστε να μπορούμε να συντονιζόμαστε πανΕλλαδικά εντός ολίγων ημερών για συλλογικές/καθολικές ενέργειες, για άμεση ενημέρωση μας και για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε Πολίτης θα μπορεί να προτείνει και/ή να ανακοινώνει κινήσεις που θα στηρίζουν τον κοινό μας στόχο και Αγώνα όπως τον έχουμε προσυμφωνήσει, και πιθανώς κατά καιρούς ψηφίσει την τροποποίηση του.

Με το forum θα μπορούμε :

 1. να ενημερωνόμαστε ΑΜΕΣΑ για κάθε εξέλιξη, εμπόδιο, αντίδραση, ενέργεια, επίθεση/αντεπίθεση του Ο.Α.Ε.Ε. εναντίον μας ώστε να την προλαβαίνουμε εν τη γεννέσει της, όπου και αν συμβεί σε όποιο μέρος όσο απομακρυσμένο και αν είναι της Ελλάδας και σε όποιον Πολίτη-ασφαλισμένο τον οποίο και θα στηρίξουμε με την λογική του “ένας για όλους και όλοι για έναν“.
 2. να ψηφίζουμε αμεσοδημοκρατικά οπουδήποτε προκύψει αντίρρηση, αντιπαράθεση ή ανάγκη να αποφασίσουμε πορεία πλεύσης.
 3. να αποφεύγουμε τις διασπαστικές συζητήσεις εν κρυπτώ (τα γνωστά “πίσω από την πλάτη“) και φημολογίες και υπονομεύσεις τύπου κουτσομπολιού, εκφοβισμού, διάβρωσης ή υπονόμευσης ή παραπληροφόρησης ώστε προλαβαίνουμε κάθε παρεξήγηση και να κρατιόμαστε ενωμένοι.
 4. να ενεργοποιήσουμε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας μέσω της συμμετοχικής αυτής διαδικασίας.

Το forum αυτό θα πρέπει :

Α. να ανήκει σε όλους και σε κανέναν.

Β. να διαθέτει τουλάχιστον τρείς διαχειριστές από κάθε περιοχή, κάθε σύλλογο, ομάδα, κλπ και τουλάχιστον δύο ανεξάρτητους συμΠολίτες από κάθε περιοχή ώστε να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα εξαρτάται από κανέναν.

Γ. να είναι βασισμένο σε έναν server που δεν ανήκει σε κανέναν από εμάς ώστε να μην ελέγχεται η λειτουργία από κανέναν από εμάς.

Δ. κάθε ένας χρήστης-διαχειριστής  να μπορεί να σώζει ανά πάσα στιγμή όλο το περιεχόμενο του forum.

Ε. το forum θα πρέπει να συντηρείται οικονομικά ισότιμα από όλους τους διαχειριστές-χρήστες μέσω ηλεκτρονικών παραστατικών και πληρωμών που θα είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμες και δημόσιες. (τη σήμερον ημέρα η συντήρηση ενός forum είναι ουσιαστικά αμελητέου κόστους).

Επειδή είναι φυσικό κομμάτι των ασφαλισμένων -συνταξιούχων μας να μην μπορεί άμεσα ή εύκολα να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο και συνεπώς το forum πρέπει οι συντονιστές του Μετώπου σε τακτά χρονικά διαστήματα όχι μεγαλύτερα των σαράντα (40)  ημερών να κάνουν αποδελτίωση των νέων στοιχείων/εξελίξεων/ενεργειών που θα έχουν συμφωνηθεί και να τα διανείμουν σε απλό έντυπο-κείμενο σε όλους τους ενδιαφερομένους ή/και να τα αναρτίουν σε δημόσιους χώρους, τα γραφεία των συλλόγων, έξω από τα γραφεία/καταστήματα κάθε παραρτήματος Ο.Α.Ε.Ε. και συνεργαζομένων φορέων, κλπ καθώς και από κάθε εκπομπή συμΠολίτη ή μέλους του κινήματος ή συμπαραστεκόμενο μέσο ενημέρωσης.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα δυναμικό, συντονισμένο, συγκροτημένο Κίνημα με υψηλό δείκτη συνοχής και πολύ χαμηλό δείκτη καπελώματος ή κομματικοποίησης ακριβώς επειδή το Κίνημα δεν θα είναι ούτε σύλλογος, ούτε ομάδα, ούτε ΜΚΟ, ούτε οργανισμός, ούτε ένωση, ούτε μεονωμένοι Πολίτες  αλλά όλα αυτά μαζί, ταυτόχρονα, ανεξάρτητα αλλά συνενωμένα και με πλήρη συνεργασία και κοινή κατεύθυνση, στόχους και βηματισμό.

Όσον αφορά  τους στόχους και τα επίπεδα στα οποία θα πρέπει να κινηθούμε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε μια τέτοια διαμάχη όπως αυτή ανάμεσα σε  εμάς και σε ένα φασιστικό, ληστρικό και διωκτικό/εξοντωντικό φορέα όπως ο Ο.Α.Ε.Ε. με την σημερινή του μορφή, δεν μπορούμε να πάμε σταδιακά και/ή μετριοπαθώς.

Για να έχουμε επιτυχία σύντομη και ουσιαστική και όχι σε βάθος χρόνου με επιτυχίες-ημίμετρα όπου πολλοί συμΠολίτες μας θα έχουν εξοντωθεί ή θα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, πρέπει η επίθεση μας να είναι ταυτόχρονη σε όλα τα μέτωπα με όλα τα αιτήματα μας και με το ίδιο σθένος, αποφασιστικότητα και επιμονή : όταν πολιορκείς ένα κάστρο δεν πολιορκείς μόνο την μια πόρτα αλλά όλες, αλλιώς δεν πέφτει.

Κανένας από εμάς δεν περισσεύει και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμμία απώλεια κανενός συμΠολίτη. Δεν έχουμε λοιπόν πίστωση χρόνου. Αντιθέτως, κάθε λεπτό και μέρα που περνάει χωρίς την αποφασιστική νίκη μας, πληγώνει, ζημιώνει και καταστρέφει όλους μας από λίγο και κάποιους από εμάς ολοκληρωτικά, επιτρέπωντας να παραπαίει και να σκοτώνεται ακόμα περισσότερο η πραγματική  Ελληνική οικονομία.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας ταυτόχρονα να ζητάμε τουλάχιστον τα κάτωθι :

 1. υπολογισμό των εισφορών βάσει εισοδήματος και ανεισφορολόγητο όριο
 2. εξέταση με ορκωτό λογιστή των διαχειρίσεων των ΔΣ και των διοικητών του Ταμείου/Οργανισμού με κάθε απορρέουσα συνέπεια και επιστροφή των υφαρπαγμένων/διασπαθιζόμενων αποθεματικών και γενικότερων εσόδων
 3. διαγραφή κάθε χρέωσης μη παρεχόμενης υπηρεσίας όπως η ιατροφαρμακευτική, προσαυξήσεων, προστίμων καθυστέρησης, κλπ, ανακεφαλαιοποιήσεων, κλπ.
 4. επιστροφή καταβληθέντων ποσών-εισφορών σε κάθε ασφαλισμένο που έχει αποκλειστεί από Δικαίωμα σύνταξης
 5. πλήρη καταγραφή και αποτύπωση της διάθεσης/διαχείρισης όλης της περιουσίας του Ταμείου/Οργανισμού από την ίδρυση του, και αποδέσμευση και κατάργηση των νόμων που διαθέτουν την περιουσία του Ταμείου/Οργανισμού στην ΤτΕ τουλάχιστον όσο το καταστατικό της ΤτΕ θέτει τα συμφέροντα της, αυτής της ιδιωτικής τράπεζας ξένων συμφερόντων, υπεράνω του Δημοσίου και του Εθνικού συμφέροντος
 6. αλλαγή του τρόπου διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε. με εκλογή του Δ.Σ. και του διοικητή του άμεσα από τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους με υποχρέωση λογοδοσίας και ελέγχου σε όλον τον πληθυσμό του Ο.Α.Ε.Ε. ομού με τον εκπρόσωπο του κράτους που προβλέπει το Σύνταγμα
 7. απαίτηση ανώτατου εισοδηματικού ορίου επιχείρησης για Δικαίωμα ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε. ώστε να μην ασφαλίζονται μεγαλοεπιχειρηματίες και ομιλάρχες και βιομήχανοι στο ίδιο ταμείο με εμάς, κάτι που καθιστά την συνεισφορά τους στα βάρη μη αναλογική και επίσης αλλοιώνει τον χαρακτήρα και την πολιτική/στόχους του Ταμείου Οργανισμού
 8. απαίτηση πλήρους προστασίας πρώτης κατοικίας, πρώτης επαγγελματικής στέγης, και απαγόρευση πράξης επιβολής στην περιουσία των ασφαλισμένων (κατασχέσεις, κλπ) με μόνη ποινή σε περίπτωση μη ενημερότητας τους την παύση ή διαγραφή τους από την λίστα ασφαλισμένων του Ταμείου/Οργανισμού
 9. κατάργηση ασφαλιστικής ενημερότητας για οποιαδήποτε επαγγελματική/εμπορική δραστηριότητα
 10. πλήρης διαχωρισμός και δυνατότητα ευελιξίας ανάμεσα στις υπηρεσίες συνταξιοδότησης και περίθαλψης ώστε να μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να συνδυάζει και να επιλέγει τις υπηρεσίες που επιθυμεί ή το ελάχιστο που προβλέπει το εισόδημα του. Επίσης, δυνατότητα επαναπόκτησης του ασφαλιστικού του κεφαλαίου υπό προϋποθέσεις.

                   Με τα  ανωτέρω αιτήματα-απαιτήσεις-διεκδικήσεις-πιέσεις έχουμε την δυνατότητα και να καταστήσουμε το Ταμείο/Οργανισμό μας (Ο.Α.Ε.Ε.) βιώσιμο, δυνατό και εγγυητή της επιχειρηματικότητας (όπως θα εξηγήσουμε στο αμέσως επόμενο άρθρο μας) και έχουμε την δυνατότητα να επανεκκινήσουμε με πραγματική παραγωγή έργου και χρήματος την πραγματική Ελληνική οικονομία.

πηγή : crimesagainstgreeks